סילן תמרים
דיון מתוך פורום נטורופתיה
ערב טוב, מצאתי מתכונים באינטרנט אשר מופיע בו סילן תמרים. מה זה סילן תמרים והאם מותר להשתמש בו כשיש לי קנדידה? יכול להיות שממתיק סטיביה מותרת בקנדידה, או שהיא גם מכילה סוכר? ידוע לי שיש סטיביה אבקה ונוזלית. למה משמש כל אחד מהם והאם יש לה תופעות לוואי? בדרך כלל כל הממתיקים גורמים לחשק לפחמימות ריקות, גם הסטיביה גורמת לחשק למתיקה לאחר השימוש בה? שבת שלום, ספיר
הי ספיר, סילאן תמרים זה דבש שמופק מתמרים. הוא טעים ודיבשי ועדיף על סוכר בגלל תכולת ויטמינים. לקנדידה הוא בהחלט לא מומלץ כמו כל שאר הסוכרים (סוכר, דבש, גלוקוז...). אין הבדל בין אבקה לנוזל סטיוויה מלמד הריכוז (האבקה בדר"כ יותר מרוכזת) ונוחיות השימוש. הסטיוייה היא פשוט ממתיק המופק מצמח הסטיוויה ואשר איננו מזיק לגוף כמו הממתיקים המלאכותיים (אספרטיים, אסולפיים וכו').לא ידוע לי שהיא גורמת לחשק מיוחד למתוק. אני ממליצה לך לאט לאט לקצץ את כמויות ההמתקה בהם את משתמשת. למשל מכפית סטיוייה בשתייה חמה לעבור ל - 3/4 ואז ל- 1/2 ולכלום. זו הסתגלות קלה מאוד אם עושים אותה סבהדרגה והיא חוסכת לך את הבעיה של שימוש בממתיקים וכו'. בהצלחה.
תודה על תשובתייך. ולגבי הסטיביה, זאת הפעם הראשונה ששמעתי עליה. אני כמובן לא משתמשת בשום ממתיק שהוא בגלל הקנדידה שיש לי. אך כשקראתי על הסטיביה ושהיא איננה וסוכר כלל, אז שאלתי היא אם מותר לי להשתמש בה עכשיו לאחר מספר חודשים של דיאטה אנטי פטרייתית? את רשמת שלהשתמש בה קצת וממש לבסוף להפסיק להמתיק עם הסטיביה. אז כפי שציינתי, חודשים אנני משתמשת בסוכרים, זאת אומרת שגם לא כדאי להתחיל לצרוך את הסטיביה כלל? והאם זה נכון שסטיביה מסרטנת? יש הרבה מאמרים שקראתי על כך וכן שה-FDA לא מאשר בשימושו. ידוע לך אם זה נכון?