דטוקסיפיקציה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

26/10/2004 | 01:30 | מאת: ליאת

אני מנסה למצוא הסבר מפורט לגבי תהליך של דטוקסיפיקציה, מה אוכלים ומתי, איזה פעולות נלוות לתזונה ומה אורך הזמן המינימלי שיש לבצע זאת?

לקריאה נוספת והעמקה
26/10/2004 | 17:33 | מאת: מעין זעירא

הי ליאת, יש מגוון אפשרויות של תהליכי דטוקסיפיקציה(ניקוי רעלים): הדברים החשובים ביותר בכולם הם: -המנעות מוחלטת ממזון סינטטי ומעובד: חומרי שימור, חומרי טעם וריח, צבעי מאכל, מונוסודיום גלוקונאט, חומץ, מזון משומר או מעושן . -המנעות ממלח, סוכר וממריצים (קפה, תה, קולה, קקאו). -שתייה מרובה. -המנעות מוחלטת ממזון מהחי - בשר, עוף, חלב ומוצריו, גבינות, ביצים. -הקפדה על מזון טבעי ושלם, עם מינימום עיבוד ותבלינים.- הרבה ירקות ירוקים, פירות ואורז. כל שיטה היא משהו אחר-יש דיאטות המתרכזות באורז ואח"כ מוסיפים להם ירקות, יש דיאטות המבוססות על מזון אחד - מונודיאט, יש המתבססות על צום מוחלט ויש המתבססות על כמה ימים של מיצי ירקות ועוד ועוד... דטוקסיפיקציה רציני ויסודי גורר בדר"כ להופעת ריאקציות כגון ירידת לחץ דם (סחרחורת, דפיקות לב, התעלפות), חולשה, לעיתים כאבי ראש, שלשולים, הזעות וכו'. רצוי שיהיה בנגישות איש מקצוע שכבר מכיר את מצבך הרפואי ויוכל לפקח ולהדריך אותך . בהצלחה!

28/10/2004 | 08:41 | מאת: ליאת

בהנחה שאין לי שום בעיות רפואיות מיוחדות. מה משך הזמן הרצוי של תהליך כזה?

מנהל פורום נטורופתיה