שאלה במקום הנכון

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

07/10/2004 | 11:15 | מאת: בת 3

שלום רב ביתי בת 3 אינה אוהבת ירקות ופירות מלבד: ענבים , מנגו, ובננה וירקות :"ביס מעגבניה ביום" רגישה לחלב (מקבלת איזומיל סוייה). אינה מקבלת במבה - שמתי לב שיש לה אחר ליחה שמתי לב שאם אני נותנת לה מיץ תפוזים סחוט ("באיומים") - יש לה ליחה אחר כך. ברצוני לשאול מס' שאלות: 1. כל שבועים, בערך יש לילדתי נזלת סמיכה ולאחר מכן שיעול וכו' מעין צינון לא נעים. 2. מהיכן אוכל להעשיר לה את התזונה ? מבחינת סידן וויטאמין C ? 3. האם כדאי לתת חיסון נגד שפעת ? 4. מה דעתך על המנגו (מכיוון שרק לפני מס' ימים גילינו שמאוד טעים לה, אולם כבר היום החלה נזלת) 5. אני מנסה לעבור לתזונה בריאה יותר, והתחלתי לעשות עוגות מקמח מלא, אולם הן יוצאות נורא "כבדות ולא טעימות" האם יש קמח מלא אולם עדין יןותר? 6.קניתי ספגטי מקמח מלא, אולם הטעם נורא האם יש חלופה? 7. ביתי מאוד אוהבת קטשופ, האם יש קטשופ ללא החומר המשמר? תודה רבה

08/10/2004 | 00:47 | מאת: מעין זעירא

שלום אמא יקרה, קודם כל , כל הכבוד על המודעות והמאמצים לתזונה נכונה ונבונה... ולשאלותייך: על מנת למנוע את הנזלות השיעול , הצינונים , צריל להמנע ממספר מזונות ולחזק את מע' החיסון, כדאי להמנע: כפי שכבר ציינת , מחלב פרה ומוצריו, לעבור לעיזים או לסויה, לעבור מקמח לבן לקמח מלא ולהקפיד יותר על פחמימות מורכבות,יחד עם זאת להפחית חיטה , כי גם היא אלרגן. להמשיך להמנע מפירות הדר, בננות, בוטנים , במבה גם שבולת שועל ואבוקדו עלוילם לעורר ליחה לפעמים , אז צריך לעשות אלמינציה - שיטה לבדוק את הרגישות והאי סבילות למזונות מסוימים. צריך לחזק את מע' החיסון ע"י מזונות עשירים בויטמין C- ירקות ופירות- גויאבה קיווי ולאו דווקא פרי הדר,מזונות עשירים בסידן:ירקות ירוקים, טחינה, "שקדיה", סומסום,מוצרי סויה. מנגו הוא אלרגן ,לכן כדאי לבדוק אותו ולראות אם היא לא אלרגית גם אליו קמח מלא כבד יותר מקמח לבן, כך שזה לא כ"כ משנה במה את משתמשת , תנסי אולי להחליף אותו בקמח מלא אחר. יש קטשופ אורגני , ללא משמרים של "הרדוף" , את יכולה לנסות אותו,אותה המלצה גם לגבי הספגטי. הכל עניין של הרגל...- בסופו של דבר הבריאות משתלמת.. בהצלחה! שבת שלום...

מנהל פורום נטורופתיה