אבוקדו לא בשל ותפו"א ירוקים
דיון מתוך פורום נטורופתיה
האם מישהו יכול לומר לי האם הערך של אבןקדו לא בשל לגמרי (אפשר לחתוך, אי אפשר למרוח) הוא זהה לזה של אבוקדו בשל? ואם לא אז מה ההבדל? ושאלה נוספת- מה קורה לתפו"א כשהם "מוריקים"? רעילים- אבל למה? האם לשמור אותם בחושך עד לשימוש? ולמה בחנות הם באור? תודה וחג שמח לכולם
לגבי אבוקדו ככל הידוע לי ערכו התזונתי של פרי בשל ובשל מאוד הם זהים. לא מדובר בפרי בוסר (שאיננו מומלץ בכל מקרה). לגבי תפו"א לעומת זאת, מאחר והוא ממשפחת הסולניים, ככל הוא מוריק (או בוסר ירוק) הוא מכיל יותר חומצה סולנית שאיננה רצויה. רצוי לשמור אותם בחושך ויובש ע"מ שלא ינבטו. בחנות הם באור כי הם לא נובטים כל כך מהר וכשהם טריים. חג שמח.