גזים

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

20/09/2004 | 19:19 | מאת: קרן

שלום לכולם אני סובלת כבר חודשים ארוכים מבעית גזים. טיפול בקנדידה הוביל לשינוי לטובה אך הבעיה עדיין לא נפתרה. תזונת קנדידה גם כך מוגבלת, אז אם מורידים קטניות כעדשים כתומות, סלרי, כרוב ועוד ירקות מצליבים אז ממה ניתן לעשות מרק ירקות? מה ניתן לעשות גם לגבי צריכת גבינה? מה עוד נשאר לאכול אם יש גזים וקנדידה? בנוסף, רציתי לדעת מה דעתכן באופן כללי לגבי דייסיבית, מעבר לכך שהבנתי שכדאי שאמנע ממנה עכשיו. תודה ויום טוב

21/09/2004 | 12:17 | מאת: רויטל ברמן

הי קרן, במרק את יכולה לשים בצל, שום, בטטות, גזרים, קישואים, ירקות עליים (פטרוזיליה, עלי סלרי וכו') לטעם, שורשים (שורש פטרוזיליה ושורש סלרי), סלק... את יכולה להוסיף למרק או לבשל לחוד גריסי פנינה או גריסים, לאכל דג, סויה מוקפצת, יוגורט ביו, סלט טרי (עלי בייבי-סלט, עגבניה, מלפפון, פלפל, בצל, טונה...), פרוסת לחם פומפרניקל או אבוקדו או טחינה ביתית או טונה וכו'... את יכולה לטפל בגזים גם ע"י בליעת כפית קימל טחון אחרי הארוחה או שתיית תה מזרעי שומר (ללא סוכר...). זכרי לאכל לאט וללעוס היטב. פרוביוטיקה את כבר לוקחת ? הכרחי לטיפול בקנדידה ועוזר לגזים. כל טוב.

מנהל פורום נטורופתיה