מקור לסידן
דיון מתוך פורום נטורופתיה
שלום, רציתי לדעת מלבד גבינות ומוצרי חלב, איפוא נימצא עוד מקור הסידן ובאילו מזונות, כדי שלגוף לא יחסר אותו סידן? אני לא אוכלת מוצרי חלב וגבינות. בתודה מראש שלומית
סויה ומוצריה, שמשום ומוצריו (בעיקר שמשום מלא), אצות, מולסה, שקדים ואגוזים, ירקות עליים (בעיקר כרוב) ופירות (בעיקר תאנים).
שלום, תודה רבה לך לילך על עזרתך הרבה. בקשר לשומשום מלא הכוונה לטחינה מלאה? ואם כן שמעתי שאפשר לאכול אותה כך כמו שהיא מבלי להוסיף מים, לימון ועוד. זה נכון שהוא גם מוריד את הקולסטרול הרע כאשר אוכלים אותו גולמי בבקר? אני אוכלת טחינה משומשום 100% ולא רשום שזה שומשום מלא, מה ההבדל ביניהם? ומה לגבי כרוב, הכוונה לכל סוגי הכרוב? חי או כבוש? וכמה אגוזים ושקדים צריך לאכול ליום? קלויים או כמו שהם? והשאלה האחרונה חשובה מאוד, כמה צריך לאכול ביום מדברים אילו על מנת שלא יחסר סידן לגופי? (אני גם אוכלת פעמיים ביום יוגורט ביו). אוי ניזכרתי במשהו מאוד חשוב, קראתי באתר מסויים על דג סלומון שהוא מאוד בריא והוא מכיל אומגה 3, כך גם קראתי שהוא מכיל 60 מ"ג של קולסטרול. האם זה לא יותר מדי לגבי הקולסטרול? אני אוכלת 3-4 פעמים בשבוע דג זה, אך לגבי הקולסטרול זה מדאיג אותי. וממנו לקחתי את הנתונים: (דג סלומון) http://naturemed.co.il/in_food.html שוב תודה על העזרה ומחכה להסברים נוספים על שאלותי, שלומית