דחוף! מכה חזקה בשן חלב קדמית - שהתעקמה פנימה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

29/07/2004 | 22:05 | מאת: אלה

ד"ר יעל פרי-פרונט הנכבדה, בני בן ה-4 וחצי שיחק הערב עם חברים וקיבל מכה חזקה בשן חלב קדמית, השן התעקמה פנימה ויש לילד קצת כאבים. האם זה מחייב טיפול דחוף? האם אפשר ל"ייצב את השן", האם זה מחייב עקירה? אודה לך מאד אם תאירי עיני בנושא זה באופן דחוף!

חבלה מהסוג שאת מתארת " השן נכנסה פנימה והתעקמה " היא אכן חבלה חמורה ומומלץ בהקדם האפשרי לגשת לרופא שיניים לילדים לבדיקה וצילום, החשש הוא פגיעה בשן הקבועה שמתפתחת וזאת ניתן לראות קלינית וע"י צילום רנטגן. במידת הצורך ניתן לייצב את השן, חבלה זו לא תמיד מחייבת עקירה של השן ולכן שוב ההמלצה היא לגשת בהקדם לרופא שיניים לילדים, משום שגם אם כרגע אין צורך בעקירה או כל טיפול אחר מאד חשוב המעקב על שן זו עד לנשירתה הטיבעית בכל מקרה ניתן לתת משכך כאבים לפי הצורך, כלכלה רכה, צחצוח שיניים והיגיינה טובה באזור החבלה.

31/07/2004 | 22:38 | מאת: אלה

אני מאד מודה לך על התשובה המהירה והמפורטת

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים