שיניים לילדה בת שמונה שלא צמחו

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

25/12/2006 | 14:36 | מאת: לימור

שלום לך ד"ר. יש לי שתי שאלות אחת לגבי ביתי בת השמונה לפני שנתיים נפלו לה שתי שיניים קדמיות למעלה ומאז לא צמחו לה חדשות הייתי רוצה לשאול מתי אמור לצמוח לה שיניים קבועות וכמה זמן עוד לחכות? שאלה שנייה לגבי אני בת 33 ואני הייתי בביקורת אצל אוטודנט והוא ראה שבשן חמישית בצד שצאל למעלה יש לי עדיין שן חלבית ובפנים יש לי שן כלואה שלא מפריעה לי ולא יוצאת רק בצילום רואים אותה. הטיפול של האורטודנטיה כוללים להוציא את השן החלבית ואז את השן הכלואה וכמובן לעקור גם שן בריאה בצד השני הרחבת לסת וגשר. שאלותיי: 1. האם מסובך לעקור שן חלבית ושן כלואה??? 2. האם אפשר להשאיר את השן איך שהיא בלי לגעת ?( במידה ואני יחליט לא לעשות טיפול אורטודנטי) 3. האם הרחבת לסת מסוכנת? אני מאוד מוטרדת מהביקור אצלו ולא רגועה בכלל הייתי מאוד שמחה אם תענו לי תשובה מהירה תודה רבה רבה לימור

30/12/2006 | 08:11 | מאת: ד"ר ג'יין רונן

לימור שלום רב, עלייך לגשת עם בתך לרו"ש מומחה בילדים שיבצע צילום ע"מ לראות המיקום של השיניים הקבועות ואם אין משהו שמונע את בקיעתן. לגבייך, תכנית הטיפול שהוצעה לך היא תכנית מקובלת וע"מ לענות לשאלותייך יש להתבונן בצילום דנטלי ובדיקה קלינית. קיים פורום אורטודונטיה באתר זה אליו עליך להפנות השאלות. בברכה,, ג'יין.

22/08/2007 | 10:10 | מאת: לילך

לבתי בת ה6 נפלה שן לפני כ-שלושה חודשים. האם זה נורמלי שעדיין לא צמחה לה חדשה?כמה זמן שלא צומחת שן זה נורמלי?

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים