מחיר סתימה לילדים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

27/07/2004 | 14:28 | מאת: אפרת

בני עשה אתמול סתימה קטנה בשן גבו ממני 200 ש"ח האם זה לא מוגזם מהם המחירים?

המחירים של סתימות לילדים נעים סביב 150 ש"ח בקופות החולים ועד 400 ש"ח אצל רופאים פרטיים מומחים ברפואת שיניים לילדים, לכן לדעתי 200 ש"ח לסתימה זהו מחיר סביר - נמוך לסתימה לילד. בהזדמנו זו ברצוני לציין שלבצע סתימה אצל ילד זו לפעמים משימה לא פשוטה בעיקר אצל ילדים צעירים מאד או חרדים מאד, וביצוע הסתימה בלבד אינו מספיק, הילד צריך לצאת מהמרפאה עם חיוך, אחרת הטיפול עלול לפגוע בבטחון האישי של הילד ובכל הגישה שלו לרפואת שיניים ולטיפולי שיניים בעתיד. פעמים רבות מגיעים אלי ילדים לטיפול לאחר שחוו חוויה לא נעימה בעבר, קשה מאד לתקן את הרושם השלילי שנוצר אצל ילד כזה ולהפכו שוב למטופל שמשתף פעולה, לפעמים יש צורך, במקרים של טראומה דנטלית קשה, לשלב גם תרופות הרגעה ועד הרדמה כללית כאשר הילד לא מוכן לשתף פעולה. רופא השיניים שמטפל בילד לוקח על עצמו אחריות רבה, ולפעמים הרופא משקיע אנרגיה רבה בטיפול בילד כדי שהטיפול "יצליח" כלומר לבצע את הסתימה ושהילד יצא בחיוך, אחרת, לפחות לדעתי, הטיפול נכשל.

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים