שיניים מתנדנדות-לעקור או לא?

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

27/09/2004 | 09:56 | מאת: שלי

שלום רב, לבתי בת ה-6 ישנם 4 שיניים מתנדנדות (2 למעלה ו-2 למטה) הן נורא מציקות לה והן בראשית ההתנדנדות. אני הצעתי לה שניתן לעקור אותן. האם עקירתן לא תהווה בעיה בצמיחת הקבועות מבחינת מיקום נכון? האם היום, מקובל לעקור שיניים מתנדנדות כשהן מפריעות לילד? (את השיניים שלי, כולן, עקרו לי בעת שהתנדנדו והשיניים הקבועות שלי גדלו ישרות) אשמח לקבל את תשובתכם תודה מראש

27/09/2004 | 11:05 | מאת: ד"ר ג'יין רונן

כיום לא מומלץ לעקור שיניים חלביות שמתנדנדות יש לתת לטבע לעשות את שלו ואם לאחר מספר חודשים עדין אין שיפור לשקול לעקור

27/09/2004 | 17:15 | מאת: שלי

ראשית, תודה על תשובתך אשמח לדעת מדוע לא מומלץ לעקור שיניים מתנדנדות כשהן מפריעות ומציקות לילד?

01/10/2004 | 16:06 | מאת: ד"ר ג'יין רונן

מומלץ לבדוק ע"י צלומים מקומיים ולוודא, את שלב ההתפתחות והמיקום של השיניים הקבועות. הנשירה של שיני חלב מלווה באי נוחות וכאב מציק המתאפיין בכאב - "בא ו חולף". בתשובה לשאלתך, בדבר עקירות, והאם זה מפריע או יעיל לגבי השיניים הקבועות, התשובה תלויה במידת הצפיפות של השיניים העתידיות בלסתות,ושלב ההתפתחות של השיניים הקבועות. עקירות מוקדמות של שיני החלב עלולות לגרום לאבדן "מקום" בבקיעה של השיניים הקבועות.

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים