שאלת המשך-תינוק בן שנה וחצי

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

27/07/2004 | 09:09 | מאת: ענבל

היי בהמשך לשאלתי על תינוק בן שנה וחצי שלו רק 4 שיניים עד כה אני מאוד מודאגת שאולי לא יצמחו לו כלל השיניים האם ניתקלתם במקרה שבו לא צמחו לתינוק שיניים? אם זה יהיה המצב -מה עושים? הרי לא ייתכן שלא יהיו לו שיניים-האם משתילים? אולי יש צורך לערוך לו צילום על מנת לראות מה המצב מתחת? אני מאוד מאוד מודאגת מה עלי לעשות?????????

כמו שכבר כתבתי לך בשאלה הקודמת בקיעת השיניים הנשירות מאד שונה בין הילדים והטווח יחסית רחב ולכן עדין אין מקום לדאגה. כפי שאת מתארת בקעו לבנך מספר שיניים ולכן קצב הבקיעה נשמע סביר, בדר"כ כאשר השן הראשונה בוקעת יחסית מאוחר בקיעת כל המשנן מעט מתאחרת חוסר שיניים נשירות הינו די נדיר, וכאשר ישנו חסר לא ניתן לבצע שתל לפני גיל 17 -18 שנה, מומלץ לבצע בדיקה ראשונה אצל רופא שיניים לילדים בסביבות גיל שנה להדרכה ומעקב

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים