התנגדות לצחצוח שיניים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

21/01/2006 | 11:22 | מאת: צליל

יש לי ילדה בת 3 וחצי ויש לה בעיה לצחצח שיניים: היא לא מוכנה לצחצח עם משחה וגם בלי היא לא מסכימה, היא לא מוכנה שאני יצחצח לה את השיניים במקומה ובזמן האחרון אני שמה לב שיש לה ריח לא טוב מהפה. היא לא אוכלת דברי חלב ולא גבינה צהובה(שמעתי שגבינה צהובה מנקה את השיניים), לפעמים אני נותנת לה ללעוס מסטיק ללא סוכר- האם זה יכול להוות תחליף לצחצוח השיניים? האם יש שיטה נוספת שאני יכולה לנקוט(הפתעות וגם הפחדות לא עוזרות)? מה אני יכולה לעשות???

27/01/2006 | 14:35 | מאת: ד"ר ג'יין רונן

שלום רב, אין תחליף לצחצוח שיניים. אין לוותר....., ניתן להעזר בספרים ספציפיים על צחצוח שיניים -לילדים. ספרים אלו נערכו במיוחד לילדים "ומדברים אל נפש הילד". בנוסף לכך, יש לגשת לרו"ש לילדים לקבלת הדרכה בכל הקשור לאופן הצחצוח,התזונה נכונה והרגלים אוראליים. בהצלחה.

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים