שן קבועה שעדיין לא בצבצה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

02/09/2004 | 10:50 | מאת: אמא של נוני

שלום לרופאים. לבתי נפלה שן חלב בלסת העליונה, והיום אחרי כ-3 חודשים עדיין לא מבצבצת השן הקבועה. מה לעשות? כמה זמן לחכות עוד? תודה אמא של נוני

לא ציינת בת כמה ביתך?? אך בכל מקרה אם השן נשרה בצורה טיבעית וביתך בין הגילאים 7-9 ישנה סבירות גבוהה שהשן תבקע בעתיד הקרוב. לפעמים הבקיעה מתאחרת ואין סיבה לדאגה. אבל, בכל מקרה כדאי שרופא שיניים לילדים יראה את הילדה,ובבדיקה רגילה ואם יש צורך גם בצילום,ניתן לדעת בודאות שהשן נמצאת ותבקע בעתיד.

05/09/2004 | 15:12 | מאת: אמא של נוני

לילדה ימלאו 8 בעוד 3 שבועות. השן נפלה באופן טבעי.

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים