שיניים צהובות

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

25/08/2004 | 10:59 | מאת: תהילה

שלום, בני בן שנה ו-9 חד'. מגיל 8 חד' כשיצאה השן הראשונה מצחצח שיניים פעמיים ביום. אומנם לרוב בבכי אבל אנחנו מאד מקפידים ולא מוותרים בנושא זה. כבר תקופה ארוכה אני רואה שעל השיניים העליונות הקדמיות יש לו לכלוך צהוב (כנראה שאריות של מזון?). מה אפשר לעשות עם זה? לפעמים, אם הוא נותן, אני משפשפת את זה עם מגבת או עם ציפורן וזה יורד אבל תמיד חוזר. ממה זה מגיע אם אנחנו מצחצחים לו שיניים? בנוסף, בקופ"ח אליה אני שייכת (מאוחדת) אמרו לי כי אין צורך להגיע לביקור אצל רופא ילדים עד גיל 3 כשהוא יבין מה עושים ולמה בודקים. אני שמעתי אחרת (שמומלץ מגיל שנה). מה נכון?

אכן הביקור הראשון אצל רופא השיניים צריך להיות בסביבות גיל שנה וזאת בעיקר להדרכה להורים להיגיינה, תזונה נכונה, מעקב התפתחות ועוד, בגיל 3 כבר בקעו כל השיניים הקבועות ויכולה להיות עששת כבר בגיל ואפילו מהשן הראשונה. בקשר לפלאק ( הלכלוך הצהוב) צריך לראות את זה, ואם זה באמת רק לכלוך רופא שיניים יכול להדריך אותך איך לצחצח לו את השיניים טוב יותר.

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים