שיניים ואנטיביוטיקה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

28/08/2016 | 07:20 | מאת: עדי

שלום, בני כמעט בן 4. בעבר הרפואי שלו קיבל המון אנטיביוטיקה. האם זה נכון שהאנטיביוטיקה שקיבל פוגעת בחוזק / איכות השן? יהאם ישפיע גם על שיניים קבועות? תודה!

02/09/2016 | 00:24 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום, סוג האנטיביוטיקה העיקרי שמשפיע על התפתחות השן (טטראציקלינים), אינו ניתן בד"כ מסיבה זו לילדים עד גיל 8 לפחות, לכן מאוד ייתכן שקיבל אנטיביוטיקה מסוג שאינו פוגע בהתפתחות השיניים ). באופן כללי כאשר נחשפים לחומר מזיק/ משפיע ,ההשפעה היא על שיניים שמתפתחות בזמן החשיפה לחומר, שיניים קבועות מתחילות להתפתח כבר מעת הלידה.

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים