עיכוב בבקיעת השיניים שאלה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

26/06/2016 | 11:37 | מאת: ליבנת

שלום, ביתי בת שנה וחודשיים ועוד לא בקעה לה אף שן, היינו בביקור אצל רופאת שיניים וממישוש שלה את החניכיים היא לא הרגישה משהו קרוב. היא שלחה אותנו לעשות צילום אך אני מתלבטת האם לבצע אותו. האם גיל שנה וחודשיים מצריך כבר צילום או שניתן לחכות? הייתי רוצה לחסוך לה את הקרינה ולקוות שאולי נחכה קצת והם יגיעו.. עד איזה גיל עיכוב בבקיעה נחשב לנורמלי? אציין שהיא בריאה באופן כללי. תודה מראש

05/07/2016 | 11:49 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

האם מדובר בילדה בריאה לחלוטין? האם הייתם אצל רופאה מומחית לילדים ? במידה והעצם ברכס השיניים עבה ומלאה, סביר שהשיניים קיימות ויגיעו . לא הייתי ממהרת לצלם.

18/07/2016 | 09:46 | מאת: ליבנת

טוב אז משהו מתחיל לקרות, כרגע מתחילות לצאת לה שתי השיניים החותכות העליונות יחד עם הניבים העליונים. האם הסדר לא מוזר קצת? אני יודעת שהניבים אמורים להגיע מאוחר יותר מהשאר.. מצריך בדיקה או שזה בסדר?

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים