שן טוחנת צהובה וכואבת - hypoplasia?

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

25/11/2015 | 05:59 | מאת: עדי

שלום רב, בני בן שש, והחלו לא מזמן לצמוח לו שתי שיניים טוחנות משני צידי הפה. הוא החל להתלונן שאחת מהן כואבת לו ובביקור אצל רופאת שיניים היא ראתה שהשן צהובה, קצת מתפוררת ויש לה אפילו חור קטן. המונח שהיא ציינה בפנינו: molar hypoplasia (מתגוררים כרגע בארהב). האם ידוע לכם מהו המונח בעברית? בנוסף, כרגע רק שתי השיניים התחתונות הקדמיות נפלו וצמחו שיני בשר, מה הסיכוי שתצמח לו עוד שן היפופלסטית כזו? ממה זה נגרם? בתודה מראש

תופעה די שכיחה גם בארץ, הסיבות לא תמיד ידועות : מחלות תרופות וכו ב4 טוחנות ראשונות ולפעמים גם חותכות, התופעה מופיעה בחומרה כזו או אחרת , צריך להמתין לבקיעה ולטפל לפי הצורך

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים