טיפול בבת שנתיים וחודשיים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

31/07/2005 | 14:41 | מאת: חגיגית

ביתי בת השנתיים וחדשייים עדיין יונקת (גם בלילה, אני מנסה לגמול אותה מכך כרגע זה מסתמן כדבר מאוד קשה), לאחרונה שמתי לב כי כמה שניים נגועות בעששת(כתמים חומים) וקצב ההתפשטות הוא יחסית מהיר. אין ספק שנדרשת כאן התערבות רפואית, ושאלתי היא: איך מטפלים בגיל הזה בילדה שאפילו לצחצח שיניים איינה מסכימה? אין סיכוי שהיא תשב על כיסא תפתח פה ותתן לטפל בה. אז מה עושים? האם הרדמה כללית? זה נשמע מאוד מפחיד במיוחד לאוד מקרים שקרו בהקשר הזה. אני מאוד מוטרדת מכך.

בגיל זה הטיפולים מתבצעים בטשטוש על ידי תרופה או בהרדמה כללית, המלצתי היא לגשת בהקדם לרופא שיניים מומחה לילדים כדי שיבדוק את הילדה ויסביר לך איך מומלץ לטפל בילדה, לא כדאי לך להזניח את הטיפול כי כמו שאמרת העששת מתקדמת ותהרוס לילדה את כל השיניים, תגרום לכאבים ולבעיות רבות, טפלי בילדה בהקדם.

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים