אלרגיה לפלדיום

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

07/05/2015 | 18:21 | מאת: הילה

שלום רב בני בן החמש עבר טיפול שורש שבו נעשה שימוש בכתר מתכת שגרר תגובה אלרגית של מעין בצקות באזור בצוואר. לאחר טיפול בפניסטיל, התגובה נפסקה. מבירור אלרגי שעשינו, נמצא שהוא אלרגי לפלדיום. אני מבינה כי הכתר המתכתי עשוי להכיל פלדיום. שאלותי: 1. האם לדרוש הסרת הכתר והחלפתו בכתר חרסינה?או כל כתר אחר? 2. האם נכון שהפלדיום משחרר חומרים רעילים לגוף? למה אם כן, משתמשים בו ברפואת שיניים? 3. מה עלי לעשות בבחירת הטיפול בפעם הבאה? תודה מראש הילה

לפי מיטב הבנתי הכתרים הטרומיים אינם מכילים פלדיום הם כן מכילים :נייקל כרומיום מגנזיום ועוד מתכות באחוז נמוך מאד כדאי להתייעץ עם אלרגולוג אם ישנו חשש לבריאות הילד בעקבות הכתרים ניתן היום להחליפם בכתרים טרומים מזירקוניה שאינם מכילים מתכת בכלל רופאי שיניים מומחים לילדים חלקם מטפלים בעזרת כתרים אלו

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים