שיניים נשברות בקלות/ מתפוררות לילדה בת 8

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

28/04/2015 | 11:01 | מאת: ענת

שלום, ביתי בת .58. השן הראשונה שנפלה לה היה בגיל 7 וכמה חודשים. עד היום הוחלפו אצלה 6 שיניים בלבד. 2 קדמיות וארבע תחתונות. לפני חודשיים שלושה בערך, שמתי לב כי השן הקדמית החדשה שצמחה לה(שצמחה כבר לפני כשנה)נשברה קצת,כאילו התפוררה , בצד שמאל, באמצע השן(לא בפינה). אתמול, בשן הקדמית העליונה השניה, כאילו התקלף לה חלק מהשן , באמצע השן בצורת עיגול קטן. מדוע השיניים של הבת שלי מתפוררות/נשברות? היא לא אכלה משהו מיוחד, חוץ מזה שזה ממש באמצע השן ולא בפינה... אני מאוד מודאגת ואשמח לתובנות למה זה קורה ומה אפשר לעשות כדי למנוע היישנות מקרים בעתיד. תודה

28/04/2015 | 11:30 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום ענת, נשמע כמו פגם התפתחותי באמייל, חשוב להיבדק אצל רופא שיניים מומחה לילדים , על מנת לקבל אבחנה ולתת מענה מתאים. בהצלחה.

28/04/2015 | 11:37 | מאת: ענת

האם תוכלי בבקשה לייעץ לי מהידע שלך, מה הטיפול המקובל לדבר כזה. כמובן שאלך לרופאה, אך חשוב לי לשמוע דעה של מומחית. תודה רבה!

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים