איטומים וצילומים לילד בן 5

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

08/02/2015 | 10:35 | מאת: ליאת

שלום, הגעתי עם בני בן ה-5 לבדיקת שיניים ראשונה. רופא השיניים בדק אותו עם מכשיר בלבד ואמר לי כי מצב השיניים תקין, וכי אקבע תור לאיטומים וצילומים (יהיה צורך בשימוש בגז צחוק). שאלתי היא, האם אכן נדרשת פעולה זו אם מצב השיניים תקין? למה לעשות איטומים על שיני חלב? חברה שלי הלכה עם בנה לרופא שיניים אחר והוא לא אמר לה שום דבר על איטומים וצילומים אלא הסתפק בבדיקה ידנית שהייתה תקינה. אשמח לדעתך. תודה רבה !

09/02/2015 | 17:19 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום ליאת, איטומים הם טיפול מניעה המבוצע בשיניים בסיכון לעששת (גם שיני חלב), אם בגלל שהחריצים עמוקים וצרים (זאת אומרת מבנה שן "מבקש" זאת) אם בגלל הרגלים ( מזון דביק, צחצוח לא יעיל וכו'...נטייה לעששת ועוד... כך שזה לא גורף, אך מקטין סיכון לעששת מכון החריצים. לגבי צילומים: אם יש רווחים בין השיניים האחוריות המאפשרים לראות בבדיקה את כל צידי השן, אז אין צורך לצלם. אך אצל הרוב הכמעט מוחלט של הילדים בגיל זה השיניים האחוריות צמודות ולכן חייבים לצלם על מנת שהבדיקה תהיה שלמה ולא יפספסו חורים בצידי השן. אם הכל תקין בצילום אשר להגדיל את טווח הזמן שעובר בין הצילומים.

11/02/2015 | 10:32 | מאת: ליאת

סיכון בריאותי כלשהו בצילומים (קרינה וכו')? תודה !

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים