בקיעת טוחנת שניה עם עששת בגיל ארבע

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

02/02/2015 | 09:37 | מאת: רות

שלום בתי בת הארבע מצמיחה שיניים מהר ומוקדם לגילה(הבנתי כי שן זו אמורה לצמוח רק בסביביות גיל 6)אך מה שמדאיג אותי הוא שחצי מהשן שבקעה יש נקודה חומה ונראה כי מתפתח בה חור. כמה שאני מצחצחת לה, המצב לא משתפר ורק מלחיץ אותי שידרדר.. אציין כי כבר היא סובלת מכאבי צמיחה לפחות חודשיים ורק עכשיו מתחילה לצמוח חציה השני של השן והמקום מאוד מאוד נפוח. שאלה נוספת, האם הנפיחות וכל מה שמסביב גורם למן פס לבן מתחת לשן הצומחת ומתחת לשן שלפניה שמאוד כואב לה.. (יותר אפילו מהבקיעה עצמה..) מה ניתן לעשות בשלב זה?

03/02/2015 | 18:54 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום, ראשית לגשת לבדיקה אצל רופא שיניים מומחה לילדים על מנת לאבחן ולטפל לפי הצורך. שנית, לשקול יחד עם רופא הילדים פנייה לאנדוקרינולוג , על מנת לשלול התפתחות כללית מהירה ומוקדמת. בהצלחה.

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים