איטום חריצים בשיניים טוחנות

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

15/01/2015 | 19:47 | מאת: שירה

רופא השיניים של בני (בן 8) המליץ על איטום חריצים בשיניים הטוחנות, על מנת למנוע התפתחות עששת בעתיד. האם יש צדדים שליליים לטיפול? לדוגמא, האם כחלק מהכנת השן לציפוי משייפים אותה? האם שיוף כזה מוריד מהשן שכבת הגנה כלשהי, מה שאומר שבעתיד צריך יהיה לוודא שהשן תמיד תישאר מצופה (כלומר, כל מספר שנים צריך יהיה לצפות אותה מחדש, כי הבנתי שהציפוי לא נשאר לתמיד)? האם יש נושאים אחרים שאנחנו צריכים לחשוב עליהם לפני שמקבלים החלטה בנושא? תודה

17/01/2015 | 22:41 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום שירה, יש גישות שונות לגבי הצורך להכין את השן מכאנית או לא וההשפעה על עמידות האיטום לאורך זמן.. גם אם לא מכינים את השן והאיטום נשחק חלקית , יש לחדשו. השיקול העיקרי להחלטה האם לאטום או לא הוא מה רמת הסיכון לעששת? זה קשור למבנה החריצים בטוחנות, לרמת ההיגיינה,, להיסטוריית הטיפולים שלו, לרמת החשיפה למזון דביק וכו'... באופן כללי זה טיפול מניעתי מומלץ ומפחית באופן משמעותי סיכון לעששת בחריצים. בהצלחה.

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים