רווחים גדולים בין השיניים אצל בן 8

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

01/01/2015 | 03:30 | מאת: אמא

שלום בני בן 8 בדיוק. הוא נמצא בשלב בו נפלה לו שן בלסת התחתונה ואחת בעליונה. שמתי לב שהשן הקבועה בלסת התחתונה עוד לא בקעה למרות שחלף יותר מחודש. כמו כן שמתי לב שיש לו רווחים גדולים יחסית בין השיניים הקדמיות בלסת העליונה. האם הרווחים ישארו כך ?? האם הרווחים זמניים וקשורים לתחלופת שיניים מחלב לקבועות. תמיד היו לו קצת רווחים אבל כעת זה נראה רווחים גדולים יותר אנא התייחסותכם תודה

01/01/2015 | 11:35 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום, כאשר חולפים 6 חודשים ואין סימן לשן הקבועה, מתחילים בירור, כך שחודש הוא זמן קצר מדי. בכל אופן שוב להיות במעקב רופא שיניים לילדים, חשוב גם לראות שיש פחות או יותר סימטריה ו נושרות שיניים מקבילות ( משני צידי האמצע גם למעלה וגם למטה ולא רק אחת בכל לסת) בעניין הרווחים: השיניים הקבועות הקדמיות גדולות הרבה יותר מהחלביות, כך שהרווחים יקטנו, האם לגמרי? תלוי בגודל השיניים ביחס לגודל המקום אצל בנך. עם בקיעת 4 חותכות עליונות ו4 תחתונות, ניתן לגשת לבדיקת ייעוץ אצל אורתודנט מומחה. בהצלחה.

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים