עקירת שיני חלב

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

27/12/2014 | 07:56 | מאת: תימור

שלום רב, לביתי בת ה-7 טרם נפלו שיני חלב, הן אפילו לא מראות סימן של התנדנדות. עם זאת, החלו לצמוח לה שתי שיניים קידמיות במקביל, מאחורי שיני החלב. שיני הבשר הקבועות הצומחות הן גדולות/רחבות יותר משיני החלב. רופאת השיניים שלנו אמרה שבמידה ולא יפלו/יחלו להתנדנד בימים הקרובים יהיה לעקור את שתי שיני החלב הקידמיות. אבקש לדעת האם זו חובה לעוקרן או שניתן לחכות שיפלו לבד וכן במה כרוכה עקירת שיני חלב, האם העקירה , לרבות השלכותיה כגון כאב וכו', דומה לעקירה רגילה.

30/12/2014 | 09:17 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום תימור, יש הבדל משמעותי בין שיניים עליונות, או תחתונות. בשיניים התחתונות אפשר לחכות קצת ולראות אם הניידות מתגברת, אם אין תזוזה בכלל , עוקרים. בשיניים עליונות צריך להיות מאוד זהירים. יש למנוע מצב שבו השיניים הקבועות בוקעות פנימית יותר לשיניים התחתונות.לכן פה לא מחכים אם רואים שכוון הבקיעה לא תקין. בהצלחה.

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים