נפילת שן ראשונה -שורש שבור וצמיחה שן עקומה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

10/09/2014 | 15:14 | מאת: מורן

שלום רב, לפני מספר ימים נפלה לביתי שן ראשונה כאשר בהיותה מתנדנדת הבחנו בשן מקבילה הצומחת לה מאחור -עקומה . כשהסתכלתי על השן שנפלה הבחנתי כאילו השורש לא יצא בשלמותו וייתכן שנשבר. למרות שקבעתי לה תור לאבחנה מקצועית אשמח לקבל חו"ד ע"ס מה שנכתב , האם תופעה של שן קידמית+ שורש שבור אופיינית, זה קורה? ומה לגבי השן שצמחה מאחור , ייתכן וזה ייתיישר לבד ? * יש לציין שלי ולבעלי שיניים ישרות ומעולם לא היינו זקוקים ליישור שיניים שנית, לפני כשנה נפלה הילדה בג'מבורי וקיבלה מכה בשפה התחתונה וייתכן שהשן עצמה ספגה חלק מהפגיעה . אשמח לשמוע את דעתכם המקצועית והמלצתכם , תודה רבה , מורן

11/09/2014 | 10:33 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום מורן, בתהליך הטבעי שן נושרת כאשר השורש שלה ספוג ברובו או כולו , ללא ספיגה טבעית זו השן נשארת אחוזה ( שורש ספוג יכול להיראות כשורש שבור ) לגבי מיקום השן הקבועה אם יש לה מספיק מקום היא עשויה להתמקם ישר יותר בקשת השיניים, יש לעקוב אחר מידת הצפיפות והתקדמות הבקיעה. בהצלחה.

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים