ביקת שם בשר לפני שנשרה שן החלב

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

16/07/2014 | 12:39 | מאת: דקלה

שלום, לבני בן השש וחצי בקעה שן בשר ממש מאחורי שן החלב ועכשיו רק התחילה להתנדנד... מדובר בשן קידמית בלסת התחתונה מה הגישה הרפואית? לעקור את שן החלב? לא יהיה מנוס מיישור שיניים בעתיד? או שהלשון לאט לאט תדחוף את השן? תודה!

21/07/2014 | 11:57 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום דקלה, בלסת התחתונה אין צורך למהר, אם השן החלבית מתנדנדת יותר ויותר והסיכוי שתנשור לבד גבוה, ממתינים. אם השן יציבה והקבועה מתקדמת בבקיעה מתערבים. כך או כך כאשר מתפנה המקום , השן הקבועה תידחף עם הלשון קדימה. כדאי להיות במעקב רופא שינים. בהצלחה.

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים