נשירה שיני חלב מואצת בבת 8.5 המטופלת בהורמון גדילה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

16/07/2014 | 10:54 | מאת: מתעניין

שלום רב, האם יש בכלל קשר בין נשירת השיניים לבין הטיפול בהורומן גדילה (גנוטרופין)? אורטודנט הפנה לצילום פנורמי, שגילה "מעט מאוד מקום" לכל השיניים, כי הלסת עדיין צרה ולא גדולה מספיק. והציע להיוועץ במומחה לתחום - אך לא ידע למי להפנות. האנדוקרינולוגית המטפלת חיזקה את ההמלצה, אבל גם היא לא הכירה אף אחד שמתמחה בעניין. השבוע, רופאת השיניים של הילדה הסבה את תשומת ליבנו לכך, שקצב נשירת שיני החלב - מהיר מדי... תודה מראש על כל טיפ/הפניה/הדרכה בנושא :) אגב, הטיפול ההורמונלי נמשך מזה כשנתיים והמעקב הרפואי מלמד שהוא אפקטיבי ותקין.

21/07/2014 | 11:54 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום, ככל הנראה קיים קשר (יש מאמרים שמראים שחסר בהורמון גדילה מתבטא בעכוב התפתחות ונשירה ואילו מאמר שבדק מתן הורמון גדילה מראה על האצה בהתפתחות השיניים) ממליצה להגיע לייעוץ אצל פרופ' אייזנבוד , אורתודונט ומנהל היחידה למומי פנים מולדים ברמב"ם. בהצלחה.

22/07/2014 | 00:40 | מאת: מתעניין

תעוד רפואי כלשהו (אם כן - איזה?) והאם הייעוץ הזה מוכר ע"י הביטוח המושלם של קופ"ח כללית? תודה מראש

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים