בת שנה וחצי -שחור בשיניים חדשות

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

22/08/2004 | 22:20 | מאת: שרון

מן השן הראשונה ממש מקיף סביב החניכיים שחור, אשר הולך ומתפשט . התיעצתי עם מומחית לילדים שאמרה שאין מה לעשות, זהו מבנה הרוק. אציין שאנו מקפידים על צחצוח לפני השינה. האם באמת אין מה לעשות? כבר נראה כשהיא מחייכת וזה מאד לא יפה. תודה

אם רופאת שיניים מומחית לילדים ראתה את הילדה וקבעה שלא מדובר בעששת רק בצביעה של השיניים ע"י חיידקים מסוימים שנמצאים ברוק באמת אין הרבה מה לעשות ניתן לנקות את הכתמים ע"י מיכשור דנטלי שברוב המקרים ילדה בת שנה וחצי לא תשתף פעולה ולכן חכי עוד שנה כאשר לה זה יפריע היא תשתף פעולה לניקוי, אך חשוב לציין שהצביעה לרוב חוזרת ויש שוב ושוב לבוא לרופא השיניים לנקות. רק בשלבים מאוחרים יותר הצביעה חולפת מעצמה.

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים