אטימה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

13/07/2014 | 02:00 | מאת: יעל

שלום לפורום.היינו אצל רופא שיניים של כללית סמייל ואבחנו לילד שלי (הוא בכיתה ב')3 סתימות והמליצו על אטימה אבל רק בשתי שיניים כפי שהבנתי (בניבים אני חושבת). השאלה שלי היא 1) מה זה בכלל אטימה. 2) למה רק על שתי שיניים ולא על כולן. 3) האם זה דורש גז צחוק?

16/07/2014 | 10:10 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום יעל, איטום חריצים אינו מבוצע בניבים אלא בשיניים אחוריות (בד"כ טוחנות) שיש להם משטח שעליו אנו לועסים , במשטח הזה יש חריצים, כאשר הם עמוקים , מזון (דביק) עלול להיתפס בעומק החריץ , לא תמיד המברשת מצליחה לנקות היטב ואז יש פוטנציאל של התפתחות חור (מוקד עששת) מ"גג השן". האיטום יוצר שכבת מגן מבודדת על החריצים ומפחיתה סיכון של התפתחות עששת. מניחה שהציעו לכם איטום בטוחנות קבועות שבקעו, כנראה בקעו רק 2 מתוך ה4 , לשלב שבו ניתן כבר לבצע את האיטום . גז צחוק משמש להרגעה, הצורך בו תלוי במידת שיתוף הפעולה של הילד ,בסבלנות שלו לשבת על הכסא, גז צחוק יכול לסייע גם לילד שיש לו רפלקס הקאה מפותח. אין לגז צחוק קשר ישיר לטיפול שיניים כלשהו ,אלא נועד להקל על חווית הטיפול. בהצלחה.

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים