מה משך הזמן ששן צריכה לצמוח מרגע נפילת שן החלב?

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

10/07/2014 | 10:51 | מאת: רן

האם ייתכן מצב שלא תצמח השן כתוצאה מתסמונת מולדת? או אם צמחה שנולד, זה מחייב שתצמח גם השן הקבועה?

12/07/2014 | 11:42 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום רן, ראשית מגיל שנה כדאי שכל ילד יהיה במעקב אצל רופא שיניים אחת לחצי שנה. אם שן קבועה לא בוקעת כאשר עברה חצי שנה מהנשירה של הקודמת יש לברר את הסיבה.. יש מצבים של חסר שיניים מולד, לא בהכרח מדובר בכך. אין צורך לדאוג ללא בדיקה מסודרת. בהצלחה.

12/07/2014 | 12:14 | מאת: רן

שיניים חלביות היו כולם ורק כעת לאחר הנפילה (גיל 7.3), השן לא גודלת.

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים