שן מתנדנדת משחירה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

24/05/2014 | 14:57 | מאת: ליאור

שלום רב, בני בן 7. עד עכשיו נשרו לו 4 שיניים. כעת מנדנדת לו שן עליונה קדמית, ששתי שכנותיה כבר נשרו. זו שן שכבר מתנדנדת מספר שבועות ודי מציקה לו בצחצוח, לכן יתכן שלא צחצח אותה כמו שצריך. הבוקר ראיתי שעל השן נוצר כתם שחור שלא יורד בצחצוח. האם יש סכנה כלשהי לפגיעה בחניכיים או בשן החדש שמתחתיה? האם דורש בירור דחוף אצל רופא שיניים או פשטט להמתין בסבלנות עד נשירתה?

27/05/2014 | 13:35 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום, סביר להניח שמדובר בשטף דם פנימי מהחניכיים, אין לכך משמעות ואין סיבה לדאגה, כאשר מדובר בשן שתפוסה בחניכיים ועומדת לנשור. בלי קשר מקווה שבנך נמצא במעקב קבוע אחת לחצי שנה, כפי שמומלץ בהצלחה.

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים