הפלרת מים-בעד ונגד

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

21/05/2014 | 11:05 | מאת: סיגל

שלום רב אני אמא לשני ילדים קטנים. לאחרונה נחשפתי לכל נושא הפלרת מי השתייה והבנתי שהדעות חלוקות האם זה גורם נזק או תועלת. הייתי מעוניינת לשמוע דעת מומחים-מה עמדתכם לגבי הפלרת מי השתייה בישראל?

27/05/2014 | 13:29 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום, האיגודים המקצועיים של רפואת שיניים ממליצים מאד על הפלרה, שכן מדובר בריכוז מבוקר שנותן יתרונות מבחינת בריאות השיניים , כאשר מדובר בריכוז המתאים, אין הוכחה לסכון. הבעייתיות עם פלואוריד יכולה לנבוע מחשיפה לריכוז גבוה מדי ולא מבוקר (כמו בליעת משחת שיניים או חומר המכיל פלואוריד ברכוז גבוה...) או במידה וההפלרה נעשית על ידי פלואוריד שאינו "נקי" כפי שטוענים חלק מהמתנגדים המדברים על פסולת תעשייתית.

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים