שן מפוצלת שנשברה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

08/05/2014 | 12:40 | מאת: לילך

שלום, לבני בן השנה יש שן קידמית שצמחה בצורה מפוצלת. הפיצול די גדול בתחתית השן וככל שמתקרבים לחניכיים הפיצול מצטמצם. לאחרונה, כנראה כתוצאה מנפילה, נשבר החלק הרחב של השן כך שהשן מעט חותכת. לא נראה שהעניין מפריע לו. האם יש צורך בטיפול בעקבות פיצול השן? האם יפגע בעתיד בשן הקבועה? ואולי כדאי לשייף מעט על מנת שלא יפצע? תודה רבה מראש!

10/05/2014 | 20:38 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום לילך, חשוב לבדוק לוודא שאין פתח שדרכו יכולים לחדור חיידקים לסכן את השן (באיזור הפיצול או דרך קו השבר) וכמובן לוודא שהקצה אינו פוצע. כל זאת אצל רופא שיניים מומחה לילדים (עם תעודת מומחה ) בהצלחה.

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים