שן בצבע צהבהב עם פס שחור בכותרת

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

02/05/2014 | 00:12 | מאת: רותי

בתי בת שבעה חודשים ויצא לה שן ראשונה בצבע משונה, צהבהב עם פס שחור. ברצוני לציין שהיא נולדה עם גידול בבטנה מסוג נויורובלסטומה ונותחה בגיל אפס, הונשמה והורדמה בשל קריסת מערכות כשעתיים לאחר הלידה בדגש עם אי ספיקת כבד משמעותית עם ערכים מאוד גבוהים של בילורובין(50). לצערי לפני חודשיים הסרטו חזר לכבד וכיום יש לה ארבעה נגעים בכבד. היא לא קיבלה שום טיפולים כימותרפיים או אחרים עבור מחלת הסרטן. האם את יכולה להצביע על קשר בין הרקע שלה לצבע השן? האם יש קשר בין תיפקודי כבד לצבע שיניים?

02/05/2014 | 22:22 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום, ראשית מאחלת לכם בריאות וכל טוב. רמות גבוהות של בילירובין יכולות להתבטא בשינוי צבע של שיניים שמתפתחות באותו זמן, בד"כ מדובר בצבע ירקרק. כדאי בין היתר להיות במעקב רופא שיניים מומחה לילדים. בהצלחה.

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים