צחצוח שיניים ללא משחה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

28/04/2014 | 11:08 | מאת: חגית

שלום רב, ביתי בת ה-6 מסרבת לצחצח שיניים עם משחה. היא מאוד רגישה לריחות והמשחה היחידה בה הסכימה להשתמש הייתה של קולגייט 2-6 שמשום מה לא קיימת בשוק כבר המון זמן (הבנתי שהורידו מהמדפים לגמרי). יש לי 2 שאלות: 1. האם זה בסדר לצחצח ללא משחה? 2. האם ידוע לך על משחה טבעית כלשהי ללא ריח/טעם לילדים (בארץ או בחו"ל)? ניסינו כמעט כל משחת שיניים שקיימת בטעמים העדינים יותר.. כולל את הוולדה לילדים, אבל גם ממנה היא נגעלת ומסרבת לצחצח. תודה רבה! חגית

29/04/2014 | 18:03 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

לום חגית, צחצוח ללא משחה או עם משחת וולדה (שאינה מכילה פלואוריד), אינה נותנת את החשיפה הדרושה לפלואוריד (בגיל 6 ומעלה מומלץ על רכוז של 1000PPM ומעלה) כך שגם משחות עד גיל 6 אינן מתאימות יותר ואינן נותנות הגנה מספקת. שתפו אותה בתהליך לחיפוש משחה שתתאים מבחינת טעם וריח, תסייעו בצחצוח בקצב שלה, עם כמות מועטה של משחה והפסקות ליריקה. אפשר לשתף רופא שיניים שיתן לה לטעום משחות שונות ויתאים את הבחירה. בהצלחה. בהצלחה.

30/04/2014 | 09:13 | מאת: חגית

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים