ניבים תחתונים עדיין לא בקעו

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

21/04/2014 | 23:48 | מאת: קרן

הי, בת שנה וארבעה חודשים. יש לה 4 שיניים למעלה ו - 4 למטה מקדימה. החניכיים באזור הניבים התחתונים נפוחות כבר כחודש וחצי. הניבים עדיין לא בקעו. החניכיים ורודות ואין מוגלה. אין לה כאבים מיוחדים, אבל היא עם הידיים בפה. האם זה תקין שזה יימשך כל כך הרבה זמן, בקיעת הניבים? אם הייתה כליאה של הניבים, אמורים להיות סימנים נוספים, אודם או כאבים? או שייתכן שהניבים כלואים ולא יכולים לצאת ואין סימנים נוספים? תודה מראש. קבעתי תור לרופא שיניים ילדים לחודש הבא ואני רוצה לדעת אם אני יכולה להמתין עוד חודש.

22/04/2014 | 09:19 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום קרן, תיאורך אינו מעורר דאגה, בקיעת שיניים אורכת זמן. כדאי להיבדק אחת לחצי שנה. לא נשמע שיש דחיפות. בהצלחה.

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים