צילומי שיניים לילד

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

13/02/2014 | 10:30 | מאת: שולי

בשל טיפול שיניים בני בן ה-4.5 עשה בחצי השנה האחרונה 2 צילומי שיניים, מאחר והטיפול לא נגמר ונמצאו עוד חורים שעשויים להתפתח (חריצים) התבקשנו לעשות לו עוד צילום, משום שהוא מאוד צעיר אני חוששת מרמת הקרינה אליה הוא נחשף בשל הצילומים, האם מקובל לעשות צילום בהפרש של חצי שנה? או שמומלץ להמתין שהמרווח יהיה גדול יותר?

19/02/2014 | 20:00 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום שולי, ראשית כמובן שמשתדלים להפחית ככל שניתן חשיפה לקרינה ומצלמים רק על פי הצורך וההכרח. מצד שני יש לדעת שרמת הקרינה מצילומים דנטלים קטנים הינה נמוכה. ומכיוון שהיתה אבחנה של עששת , מקובל על פי הפרוטוקול של ה AAPD(איגוד אמריקאי לרפואת שיניים לילדים) לצלם לאחר חצי שנה בכדי לאבחן אם יש מוקדי עששת נוספים לטיפול. הטווח בין הצילומים יירד רק כאשר הסיכון להתפתחות עששת יירד. בהצלחה.

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים