חורים רבים (קצת ארוך. תודה על ההקשבה)

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

03/02/2014 | 00:24 | מאת: אובי

בתי בת 7.5. אחרי מעקב, כנדרש, כל חצי שנה- לפני כשנה אובחנו בבת אחת 10 (!) חורים, חלקם על סף טיפול שורש, שבסוף התברר כלא נחוץ. מאז נדמה שבכל בדיקה תקופתית- נוסף חור. כעת יש חור מתחת לסתימה. בנוסף בתוך מספר ימים צצה נקודה שחורה על שן קידמית (הרופא, שראה אותה שבועיים קודם כשלא היתה הנקודה ושוב כשהופיעה, אמר שככל הנראה מדובר בחור, אבל כיוון שבצבע חום- יתכן עששת שנעצרה). יומיים אח"כ- חצי מהשן נעלמה! לא כואב לילדה, לא הרגישה במכה, לא כואב כעת- אבל חצי מהשן בחלקה הצידי(לא מלמטה) חסר, ונדמה שבחלק הפנימי שנותר יש צבע חום. ההורים מצחצחים לילדה פעמיים ביום, חוט דנטלי כל לילה, אלמקס ג'ל אחת לשבוע- ונדמה שדבר אינו עוצר את ההתדרדרות. מה אוכל לה את השיניים וכיצד ניתן למגר זאת?

05/02/2014 | 11:05 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום אובי, מציעה לפנות לרופא שינים מומחה לילדים (עם תעודת מומחה) לצורך אבחנה וטפול מתאימים. לא ברור לי מהתיאור במה מדובר . בהצלחה.

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים