שן שבורה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

22/08/2004 | 15:25 | מאת: חנה

לבתנו בת ה-8 נשבר חלק משן קידמית (שן קבועה לא חלב) נאמר לנו שניתן לעשות תיקון עם סתימה אך הוא לא חזק ואם אוכלים מאכלים קשים הוא עלול ליפול - כמו כן נאמר שכתר קבוע ניתן לעשות מגיל 17 . האם אינפורמיציה זו נכונה?

מומלץ לשחזר ( לתקן ) שן שנשברה לא רק מבחינה אסטטית אלה גם בגלל שבאזור השבר יש שטח שן חשוף לכניסה של חיידקים ואם השן נשארת כך ללא תיקון יכולים להיות סיבוכים בעתיד . נכון ששיחזור של שן עלול ליפול אך בדר"כ אם הטיפול נעשה כמו שצריך זה כן מחזיק מעמד לזמן רב, ומומלץ אפילו לבצע שיחזור במידה וניתן, ולא לעשות כתר קבוע גם לאחר גיל 17 לכן המלצתי היא כן לתקן את השן בהקדם.

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים