נפיחות וזיהום

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

14/01/2014 | 22:02 | מאת: הורים

שלום, לבתי בת 10 עברה סתימה אצל רופא שיניים. לאחר שעתיים התנפחה מאוד חצי שפה. ביום המחרת המצב החמיר הנפיחות עלתה והתפתח זיהום מוגלתי על השפה ופנימה לתוך הפה. רופאת משפחה נתנה לה אנטיביוטיקה. האם היא אלרגית לזריקה שקבלה? מה הסיבה לכך? תודה רבה

16/01/2014 | 12:39 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום, על פי התיאור אני מניחה שמדובר בטיפול שעברה בלסת התחתונה ועל כן קיבלה אלחוש מקומי שכלל את השפה התחתתונה. לאחר הטיפול בתכם ככל הנראה נשכה את השפה הרדומה. שיניים חדות על רקמה כה עדינה גורמת לפציעה והתנפחות שעלולים להסתבך גם לזיהום. חשוב לאחר טיפול להמתין שההרדמה תיעלם בהדרגה ולהימנע מפציעה עצמית. בהצלחה בהמשך.

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים