הרגלי צחצוח בת שנה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

13/01/2014 | 09:34 | מאת: אמאלה

שלום רב, ביתי בת שנה נולדה עם לשון קשורה. בהתייעצות עם מומחה פה ולסת הוחלט לא להתיר את הלשון הקשורה וקיבלנו הנחיה להרגיל אותה לצחצוח שיניים מגיל צעיר כדי שלא תתפתח עששת. בגיל ארבעה וחצי חודשיים בקעו לה שתי שיניים תחתונות ומאז אנחנו מקפידים לצחצח לה שיניים עם אצעון לתינוקות, ללא משחה. כיום היא בת שנה, יש לה 6 שיניים עליונות ו4 שיניים תחתונות את האצבעון החלפנו במברשת לתינוקות היא לא מוכנה בשום אופן לצחצח שיניים! ממש מתנגדת, סוגרת את הפה בכוח, בוכה וצועקת אנחנו לא מעונינים להכריח, ורוצים שתשתף פעולה, מצחצחים לה שיניים רק לפני השינה, אחרי בקבוק אני מתחילה לדאוג כי יש לה הרבה שיניים והיא לא נותנת שיצחצחו לה השאלה היא כמה הדבר קריטי לעשות את זה בכוח ועם בכי והתנגדות או שעדיף שזה יקח יותר זמן להרגיל אותה אבל נשיג שיתוף פעולה כמו כן,היא מוצצת אצבע מתי כדאי לקחת אותה לביקורת אצל רופא שיניים?

16/01/2014 | 12:33 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום, זה הגיל לבדיקה ראשונה אצל רופא שיניים מומחה לילדים (עם רישיון מומחה) חשוב מאד לא לווותר על הצחצוח, זה ענין בריאותי! בבדיקה אצל מומחה תקבלו הדרכה כיצד לעשות זאת . בהצלחה.

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים