שן חלב קדמית מאפירה לאחר שהילד נפל על הפנים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

11/01/2014 | 10:22 | מאת: אמא לשלומפר קטן

שלום, השלומפר החמוד שלי בן שבע וחצי ונשרו לו עד כה רק שתי השיניים הקדמיות-תחתונות. לפני כארבעה ימים נפל על הפה וקיבל מכה חזקה בחניכיים העליונים. כתוצאה מכך השן הקדמית-חלבית שלו זזה מעט וכעת מתחילה להאפיר. האם הנפילה עלולה להשפיע על איכותה וצבעה של השן הקבועה שבטח נחבאת לה מעל וממתינה לצאת בשנה הקרובה? תודה מראש, אמא מודאגת

16/01/2014 | 12:27 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום, מבחינת גיל הקדמיות העליונות אמורות להיות לקראת נשירה, החבלה ככל הנראה זרזה את התהליך. חשש לפגיעה בקבועה תלוי בעוצמת החבלה, הסיכוי לכך בשלב זה לא גבוה. כדאי לגשת להיבדק.

18/01/2014 | 11:41 | מאת: אמא לשלומפר קטן

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים