שיניים שחורות,שבורות ורקובות.

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

29/12/2013 | 10:26 | מאת: טולי

שלום רב. יש לי ילד בן שנתיים שכל פעם שהוא נופל..תמיד זה אצלו על השיניים..ובעקבות כך.. במהלך הזמן השיניים העליונות הקדמיות שלו..נהיו שבורות,שחורות ונראה כאילו הן נרקבות..כי נשארו ממש חתיכות מהן.אני מדברת על 4 שיניים עליונות קדמיות..שממש נארו חתיכות קטנות מהם..והן ממש שחורות. אני מצחצחת לו שיניים כל יום..שזו מלחמה בפני עצמה. הוא ממש לא אוהב לצחצח שיניים..צועק ובוכה כשה אני מצחצחת לו..אני צריכה ממש להחזיק את כל גופו בכוח ולצחצח לו..לפעמים אני מרגשיה כאילו אני כבר מתעללת בו מראש הבכי והצעקות שייש לו מהצחצוח.. יש לי ילדה בת ארבע שאני צחצחתי לה גם כשה הייתה תינוקת והיא לא הייתה מגיבה ככה.. רציתי לדעת מה אפשר לעשות בקשר לשיניים של בני?ומה לעשות עם הצחצוח הבלתי נסבל איתו? קבעתי תור לרופא שיניים כמובן אבל זה רק בעוד חודש..ואני כל יום מודאגת יותר ויותר מנושא השיניים שלו. למה זה יכול לגרום?וממה זה נגרם?זה יכול לפגוע בשיניים הקבועות שלו גם? תודה רבה

01/01/2014 | 17:13 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום טולי, בגיל שנתיים הכתובת היא רופא שיניים מומחה לילדים. עששת היא מחלה שנובעת משילוב של סיבות(חיידקים,הרגלי תזונה, צחצוח לקוי ועוד...) הרס מתקדם של השיניים החלביות עלול להתפתח לדלקת שעלולה להזיק גם לקבועות, חשוב לטפל. המומחה יעריך מה הם צורכי הטיפול וימליץ כיצד לבצעם על פי היקף הטיפול , מורכבותו וכמובן הגיל הצעיר ושתוף הפעולה. בהצלחה.

02/01/2014 | 07:20 | מאת: טולי

תודה רבה על התשובה.. היינו עם הילד אצל רופא שיניים לפני יומיים היא הציצה לו בפה..ואמרה שבגיל הזה אין מה לעשות..השיניים ירקבו לבד ויפלו..וזה ישאר שחור..היא אמרה שהן שחורות בגלל הנפילות..כנפגע העצב בשן..ואמרה שאין טעם לעשות לו צילום..למרות שהתעקשתי..כי לפחות רציתי להיות בטוחה שאין נזק לשיניים הקבועות. היא אמרה שבגלל הנפילות השיניים הקבועות יצמחו יותר מאוחר מילדים רגילים אז בגיל 6 לעשות לו בדיקה וצילום שיניים ואולי יצטרחו לעשות לו חתך בחניכיים כדי לתת לשיניים הקבועות שביל צמיחה..משהו כזה.. האמת שאני לא ממש מרוצה מהתשובות של הרופאה וקבעתי תור אצל רופא נוסף..השיניים שלו שחורות ושבורות..זה לא נעים ולא אסטתי..וכן הייתי רוצה לטפל בזה.. מה דעתך על התשובה של הרפאה והאם באמת זו תשובה מספקת ואין שום טיפול לזה ופשוט לחכות שהשיניים ירקבו?? תודה רבה

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים