עקירת 2 שיניים לאחר נפילה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

24/12/2013 | 18:26 | מאת: זוהר

שלום רב, ילד שלי, בן 5, נפל בספטמבר וקיבל מכה בשתי שיניים קדמיות. היינו במעקב מאז במרפאת שיניים של מכבי, כולל צילומים. בביקורת האחרונה היום, הרופא אמר שהשיניים הקדמיות מתנדנדות, בצילום רואים שאין פגיעה בשיניים הקבועות, אך מעל השיניים שקיבלו מכה התפתחה דלקת. הדלקת לטענת הרופא יכולה לפגוע בשיניים קבועות ועל מנת להימנע מכך יש לעקור את השיניים הקדמיות. קבענו תור לחוות דעת נוספת, אבל בכל מקרה רציתי לשאול כאן: א. האם זה מקרה נפוץ, ויש מקום לעקירת שיניים ולא למשל להסתפק בטיפול בדלקת באנטיביוטיקה? ב. כשאני הולכת לקבל חוות דעת נוספת - מעבר לזה שאני מחפשת רופא מתמחה ברפואת שיניים של ילדים - מה הוא למעשה הבדל בין דוקטור לפרופסור בתחום זה? והאם יש משמעות ללכת לקבלת חוות דעת דווקא אצל פרופסור? בתודה זוהר

01/01/2014 | 16:02 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום זוהר, זה מקרה נפוץ , ילדים רבים נופלים ולעיתים מתפתחת דלקת, אנטיביוטיקה לא פותרת את הבעיה, רק יכולה למנוע התפשטות של הדלקת. ההחלטה הטיפולית תלויה בסך כל הממצאים: גיל הילד לדוגמה, נותן מדד על רמת התפתחות השן הקבועה ופגיעותה (בגיל 5 השיניים הקבועות יותר מפותחות ולכן פחות פגיעות לעומת גיל שנתיים לדוגמה) האם יש סימנים נוספים, נפיחות , אודם , מוגלה. האם שק נבט השן הקבועה סגור ומוגן וכו'... - פרופסורה מקבלים רופאים שנמצאים במסלול המשלב גם מחקר והוראה ומפרסמים מאמרים. בהצלחה.

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים