לקיחת תרופות ונזק לפה?

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

30/10/2013 | 17:37 | מאת: דוד

האם לקיחת תרופות מסוימות באופן קבוע עלול לגרום לאיזה שהוא נזק לבריאות פה או לשיניים? מדוע הרופא שיניים שלי שאל אותי בתחילת הטיפול האם אני לוקח תרופות?

05/11/2013 | 09:14 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום דוד, טיפול שיניים הוא טיפול באדם ולא רק בשיניים, הרופא צריך להכיר ולדעת במי הוא מטפל ולהכיר את השלכות המצבים הרפואיים. יש מצבים מסויימים שבהם מעדיפים להשתמש בחומר אלחוש אחד או אחר לפי מגבלות רפואיות. יש תרופות שגורמות ליובש פה ולכן משפיעות על בריאות השיניים. כך שניתן להבין שחשוב מאד לדווח לרופא השיניים על כל ההיסטוריה הרפואית. בהצלחה.

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים