טיפול שיניים בהריון

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

01/10/2013 | 10:05 | מאת: שני

שלום רב, יש לי תור לביצוע שתי סתימות בשיניים שיש בהן כבר סתימות לא תקינות.. די עמוקות. יש בידי כבר את הצילומים ורציתי לשאול אם ישנו סיכון לי או לעובר ואם כן ממה סיכון זה, שהרי ההרדמה היא מקומית. תודה מראש, שני.

03/10/2013 | 12:49 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום שני, זה אינו הפורום המתאים לשאלתך , אך אציין שאין איסור על טיפול שיניים בהריון, התקופה הרצויה יותר היא בטרימסטר השני. (בטרימסטר הראשון רוצים להימנע מהשפעות שליליות על יצירת העובר ,לכן משתדלים להימנע ככל שניתן מצילומים או טיפולים, בטרימסטר השלישי גם פחות מומלץ ,בשל הקושי להיות בטיפול בתנוחת שכיבה בהריון מתקדם וגם השפעות של לחץ נפשי על זירוז אפשרי. בהצלחה, ד"ר רוזן-ולטר

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים