ציחצוח שיניים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

22/08/2004 | 14:04 | מאת: שירי

בני בן שנה ושלושה חודשים, פיו כבר מלא שיניים. כיצד לצחצח את שיניו בצורה שתהיה גם יעילה וגם תפתח הרגלי צחצוח (שיטת הניקוי עם פד גזה ומים לא מדברת אלי...)?

23/08/2004 | 08:24 | מאת: ד"ר ג'יין רונן

מבקיעת השן הראשונה יש לצחצח שיניים עם מברשת שיניים ומשחת שיניים לילדים. ניתן בהחלט לנקות את השיניים עם פד גזה כאשר יש שן אחת או שניים בפה, אך כאשר יש מספר שיניים צריך לעבור למברשת ומשחת שיניים. ישנן מספר שיטות לצחצוח יעיל של השיניים אצל הילדים וכדאי לקבל הדרכה נכונה מומלץ לגשת לרופא שיניים לילדים. כמו כן הצחצוח עד גיל בערך 6 צריך להעשות בפיקוח הורה.

27/11/2004 | 22:17 | מאת: רחלי

צחצוח לתינוקת בת שנה- האם לצחצח בוקר וערב עם משחה? בהנחה שהיא בולעת את כל המשחה שיש על המברשת? היא נרדמת עם דייסה, האם יש צורך להעיר לצחצוח שיניים? האם יש טעם לתת לה בקבוק עם מים לאחר הדיסה? תודה

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים