נפילת שיני חלב

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

22/08/2004 | 14:04 | מאת: שרון

לביתי בת ה 4 ו 4 חודשים נפלה אתמול שן חלב ראשונה. שן ראשונה יצאה לה בגיל 5 חודשים. האין זה מוקדם מדי לנפילת שיני חלב ?

23/08/2004 | 08:31 | מאת: ד"ר ג'יין רונן

הבקיעה והנשירה של שיני החלב לא חייבת להיות לפי זמנים מדויקים. כמו כן גם הנשירה. כמו שציינת הבקיעה של השן הראשונה היתה מוקדמת ולכן בד"כ גם הנשירה מוקדמת ואין צורך לדאגה. חשוב לציין שאין לכך כל קשר לחוזק השיניים או טיבם או יכולת עמידותן נגד עששת. ושוב ברגע שהשן בוקעת יש לצחצח עם מברשת שיניים ומשחת שיניים.

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים