טיפול שיניים בילדים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

17/08/2013 | 11:12 | מאת: ענת

לקחתי את בנותיי לרופאת שיניים של הביטוח של קופ"ח לאומית אני רוצה לציין כי בנותיי מטופלות באופן שוטף על ידי רופא שיניים, אחת לשנה עושות בדיקת שיניים רק שהפעם החלטתי לקחת אותם לרופא מהביטוח של קופ"ח. נאמר לי כי לבתי הגדולה 3 חורים קטנטנים בשיניים קבועות שצריך לעשות סתימות אפשר ללא הרדמה חציבה קלה בשן וסתימה לבנה, השאלה שלי האם כדאי וצריך לטפל בשיניים במקרה שציינתי או פשוט להמשיך מעקב בבדיקות שיניים אחת. לשנה. בעבר אמר לי רופא שיניים שסתימות ללא הרדמה, סתימות שטחיות שאין להם במה להאחז ואז הם מתפוררות ולכן אין טעם לגעת בשיניים כאלו אלא רק לבצע מעקב. אודה על תשובתכם בהקדם. תודה ויום טוב

19/08/2013 | 21:43 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום ענת, אחד מיתרונות סתימות הקומפוזיט (הלבנות), היא שניתן למלא גם חלל שטחי ,עם אחיזה טובה לאורך זמן. האם האבחנה היא חד משמעית של עששת או שיש צביעה חשודה בחריצים? אם מדובר בעששת, האם תעדיפי שהחור יגדל מספיק כדי שתהיה סתימה גדולה, או שתרצי לתקן את השן באופן שמרני ולעצור את התהליך כשהוא קטן. ביקורת מומלצת במרפאת שיניים לכל אדם אחת לחצי שנה, ודאי וודאי כשיש משהו חשוד. האם המעקב שעשיתם עד כה הוא קליני בלבד או משולב עם צילומי רנטגן על פי הצורך (יש לציין שכדי שמוקד עששת שנמצא בשטח הלעיסי ,ייראה בצילום הוא צריך להיות יחסית גדול ) נתתי לך כאן נקודות למחשבה. רפואה אינו מדע מדוייק יש גישות ולא כל הרופאים יסכימו תמיד לאותו טיפול, חשוב שתקשיבי להסברים שאת מקבלת על סמך ממצאי הבדיקה והצילומים ואם עדיין אינך בטוחה, את יכולה לפנות תמיד לחוות דעת של רופא שיניים מומחה לילדים. בהצלחה.

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים